A fővárosi strandok a szokásos, május 1-jei időpontban nyílnak, az ezzel összefüggő karbantartásra 30 millió forintot költ a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. - közölte Mogyorósi Ferenc osztályvezető -, de hozzáfog egy több száz millió forintos korszerűsítési programhoz is. Ezen belül csaknem 150 millió forintba kerül a Dagály fürdő két gyógymedencéjének, valamint a főépületnek a korszerűsítése. E munkához a cég állami támogatásra is pályázik a napokban. A néhány hónaposra tervezett munka a nyáron indul, hiszen a hat nyitott medence mellett nem okoz zsúfoltságot a két gyógymedence bezárása.

Korszerűsítik a Római fürdő főépületét is, a Csepeli strandot pedig termál- és gyermekmedencével bővítik. Ez utóbbiban az új egységek megnyitásakor bezárják a régi medencéket. Megnyílik a néhány éve zárva lévő pünkösdfürdői strand, ahol a korszerűsített medencéket élményelemekkel is kiegészítették. E beruházás értéke mintegy 285 millió forint.

Mint a cég illetékese elmondta, törekvés, hogy minél több olyan szolgáltatást nyújtsanak, amellyel a kedvezőtlenebb időjárás esetén is vonzóak a strandok a vendégek számára. Ezek között legfontosabbak az élményelemek, illetve több helyen szaunát is építenek.

A tavalyi évet a fürdőtársaság veszteséggel zárta, ebben szerepe volt az árvíznek és a Gellért téri csőtörésnek is. Míg az árvíz miatt a Dagály és a Palatinus strandokat idő előtt be kellett zárni, a csőtörés miatt időlegesen volt zárva a Gellért fürdő. Mindez jelentős vendégszámcsökkenést és forgalomkiesést okozott. Az idén a fejlesztések eredményeképpen a tavalyi csaknem négymillió vendég néhány százezres növekedésére és nullszaldóra számítanak.