Újabb megrendelések születtek a párizsi nemzetközi légiközlekedési kiállításon: a Boeing a Korean Air légitársasággal emlékeztetőt írt alá arról, hogy a dél-koreai vállalat 1,5 milliárd dollár értékben kilenc új repülőgépet vásárol. A Korean Air két új 747-es teherszállító és hét 777-es utasszállító jumbo repülőt vesz az amerikai konszerntől. Vásárolni szándékozik az ázsiai cég az Airbustól is, a szándéknyilatkozat szerint nyolc A380-as szuperjumbót. A párizsi légikiállítás eddigi legnagyobb üzletét is az Airbus kötötte: 12,5 milliárd dolláros megrendelést kapott az Emirates Airlinestól 41 gép szállítására. Jelentős fejlesztésekre készül a Quatar Airways is, de ipari körökben úgy tudják, hogy ez a társaság nem a Boeingtől, hanem az Airbustól fog rendelni.

A párizsi légikiállításra időzítette a Boeing a polgári repülésről készített hosszú távú prognózisát, amelyben az áll, hogy a következő tíz évben a forgalomban lévő gépek száma megkétszereződik, és eléri a 34 ezret. Az előrejelzés azon alapszik, hogy a légi közlekedés éves szinten 5,1 százalékkal fog bővülni. Mint a Boeing egyik alelnöke fogalmazott, a légi közlekedés liberalizálása hatékonyabb működésre készteti a légitársaságokat a nyereségesség megtartása érdekében, s a piac fejlődésének irányát az szabja meg, hogy az utazók a gyakori, nonstop járatokat részesítik előnyben.

A Boeing előrejelzése szerint a légitársaságok a következő 20 évben 1,9 ezer milliárd dollár értékben vásárolnak majd gépeket, ez 24 275 új gép kiszállítását eredményezi.