Csökkentette veszteségét 2004 első felében az előző év hasonló időszakához képest az Austrian Airlines (AUA), Lauda Air és Austria Arrows légicégeket összefogó Austrian Airlines Group - derül ki a cég közleményéből. Az év első hat hónapjában 1,05 milliárd eurós árbevétel mellett 27,5 milliós adózás előtti veszteséget szenvedett el a cégcsoport. Egy évvel korábban még 28,6 millió eurós adózás előtti vesztesége volt a társaságnak, 941,3 milliós bevétel mellett.

Az AUA csoport a diszkont-légitársaságok által támasztott versenyre heti 112 új közép- és kelet-európai, valamint több ázsiai járat elindításával, illetve a költségek lefaragásával vála-szolt. Elsősorban az új járatoknak köszönhetően az előző év hasonló időszakához képest 15,4 százalékkal, 3,7 millió fölé nőtt az osztrák vállalatcsoport menetrend szerinti és charterjáratain utazók száma 2004 első felében. A csoport célja, hogy a közép- és kelet-európai régió piacvezető légicégévé váljon - jelentette ki a féléves adatok értékelésekor Vagn Soerensen, a cégcsoport vezérigazgatója.

Ennek elérésében segítheti a társaságot a térség országaiban eladósorba került, jelenleg állami tulajdonban lévő nemzeti légicégek megvásárlása. Az Austrian Airlines érdeklődését a Slovenské Aerolinie mellett a Bulgaria Air és a magyar nemzeti légitársaság, a Malév is felkeltette.