A T-Systems Spain, a német Deutsche Telekom AG spanyol leányvállalata nyerte az idei IPMA Nemzetközi Projektmenedzsment Díj 2004 pályázatot szoftverprojektjével. A nyertes projektcsapat e-kormányzat szoftver fejlesztése a spanyol (katalóniai) térségben hatmillió lakos részére biztosít gyors internetes elérhetőséget számtalan bürokratikus eljárásban. A szakértők szerint ez egy modellértékű referenciaprojekt a közigazgatási szférában kiemelten fontos "e-kormányzat" fejlesztésekhez.

További három díjazott csapat - T-Systems a szövetségi munkaügyi szolgálattal együtt (Federal Employment Service), a lengyel gazdasági minisztérium (kormányzati szféra), valamint a legyel autóipari szakcég, a PPH Transsystem SA - a Goodyear Debnica céggel közösen - is a német Deutsche Telekom AG partnercégei, illetve leányvállalataihoz kapcsolódik. Az ötödik befutó a svájci UBS Bank volt. Az IPMA Nemzetközi Projektmenedzsment Kiválóságdíjat a közelmúltban rendezett budapesti világkongresszuson adták át

A szervezők reményei szerint a szakma "Oscar-díjaként" emlegetett nemzetközi pályázati rendszer ösztönző hatású megméretés a nemzetközi együttműködésben jeles projektcsapatok részére. Szakértők úgy vélik, hogy 2014-ig a német gazdaságban szereplő cégek tevékenységük "projektorientáltsága" a jelenlegi nagyságrend háromszorosával számolva működésükben elérik a 75 százalékot. (VG)