Elsősorban Magyarország keleti részén látnak nagy fejlődési lehetőséget - mondta a Rewico magyarországi jelenlétének 15. évfordulója alkalmából a Rewico Logistics Kft.-nél a közelmúltban tartott tájékoztatón Thomas Schleife társtulajdonos ügyvezető. Már szerződést írtak alá a Robert Bosch miskolci gyárával a beszerzéssel és hulladékelszállítással kapcsolatos teendők lebonyolításáról. További megrendelőkkel is tárgyalnak a régióban és ennek eredményeképpen hamarosan újabb szerződéseket is köthetnek.

Záhonyban saját vámraktár létesítését tervezik; az ügyvezető az Európai Unió keleti határán - a nagy kelet-nyugati áruáramlás metszéspontjában - fekvő várost nagyon fontosnak nevezte a cég számára, de emellett Debrecen bevonását is tervezik.

Thomas Schleife szerint a névváltozás sikerrel járt. Ez azt követően vált szükségessé, miután a német tulajdonos az év elején elhatározta, hogy a Rewico Istersped nevet Rewico Logistics Kft.-re módosítja. A Rewico a magyar Istersped cég 15 évvel ezelőtti piacra lépésével jelent meg a hazai piacon. Mivel a cég az időközben végrehajtott további vásárlások által teljes egészében a németországi Rewico Logistik International GmbH tulajdonává vált, kézenfekvő, hogy magyarországi érdekeltségüket mint Rewico leányvállalatot elismerjék és a cég tevékenységét a logisztikára összpontosítsák - mondta az ügyvezető.

Szólt arról is, hogy Magyarország - Oroszország után - a második legfontosabb kelet-európai állomáshelyük lett. Az ország kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően kulcsszerepet játszik a régió további meghódításában. Így például Magyarországról kiindulva szerveznék meg a romániai terjeszkedést, és ebben a logisztikai "fordítókorong" szerepét szánják nekünk.

A Rewico Logistics Kft. központja a IX. kerület egyik ipari negyedében található. Itt 20 ezer négyzetméter alapterületű saját raktára van, és több szabad terület vár még beépítésre. Ezenkívül további 40 ezer négyzetméternyi területet üzemeltet a fővárosban - például az LG Electronics, a világ egyik legnagyobb, elektronikus készülékeket szállító vállalatának magyarországi és délkelet-európai központi raktárát.

A Rewico a Rewico Logistics leányvállalat mellett egy másik céget is alapított. Ez kizárólag különleges logisztikai szolgáltatásokat - ún. értéknövelő szolgáltatások (Value Addes Services) - kínál: például minőségellenőrzést, áru-előkészítést, csomagolást és kisebb szereléseket. Az ügyfelek ma már nemcsak szállítmányozót, hanem komplett szolgáltatást kínáló céget keresnek.