Jelentősen megnőtt az átépítéssel a Kaiser Food Kft. mosonmagyaróvári húsüzemének gyártóterülete. A régi átalakításával, bővítésével mintegy négyszáz négyzetméteres új üzemcsarnokot alakítottak ki, ahová a nyersáru, a bél, a fűszer és a segédanyagok fogadása és raktározása mellett a gyártást is áttelepítették. Az így kialakított csarnokban mód van a közeljövőben tervezett második szeletelőgépsor telepítésére is.

A rekonstrukció során három szalámi- és négy kolbászérlelő klímaberendezést is építettek. A zárt rendszerű, számítógép vezérlésű berendezések az Európai Unió környezetvédelmi előírásainak mindenben megfelelnek.

A tavaly teljesen az addigi kisebbségi tulajdonos, Réti Attila tulajdonába került üzemben a rekonstrukció nyomán még kiegyensúlyozottabbá válik a termékbiztonság és a termékminőség, s felgyorsul a gyártmányfejlesztés is - hangsúlyozta a tavaly 4,4 milliárd forint nettó árbevételt elért húsipari társaság vezetése. (Réti Attila a korábbi, a cégben 60 százalékos tulajdonosi hányadú osztrák befektető üzletrészét vásárolta ki 2003-ban.)

A Kaiser Food a közelmúltban átadott, szintén korszerűsített abdai, valamint mosonmagyaróvári üzemének átépítésére összesen több mint egymilliárd forintot fordított. E két beruházáshoz a társaság 263 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el SAPARD-pályázaton. A mosonmagyaróvári üzem az átépítéssel uniós regisztrációs számot kap, amivel korlátozás nélkül szállíthat az Európai Unió piacaira.

További fejlesztéseket is terveznek a cégnél. Jövőre várhatóan elkészül Mosonmagyaróváron az említett második szeletelőüzem, Abdán pedig új pácolóegységet hoznak létre. A beruházások célja, hogy nyereségesen állítsanak elő az európai uniós piacokon is versenyképes termékeket.