Munkavállalók Romániából

Magyarországi ügyfelek megbízásából toboroz szakképzett és betanított munkára Romániából dolgozókat a sepsiszentgyörgyi Pragma Human Resources munkaközvetítő iroda. A cég ügynökhálózatot is működtet, így az Erdély keleti részén fekvő, magyarlakta településekről is toborozza a potenciális álláskeresőket. Az iroda segítségével jelenleg épületgépész-technikusokat, CNC-maróst, gépkezelőt, hegesztőt, lakatost, csőszerelőt, bútorasztalost, köszörűst keresnek a magyarországi vállalatok. (VG)

Internetes oldal képzést keresőknek

Összesen 3995 oktatási intézmény és 2129 képzés közül választhatnak a tanulni vágyók a most indult www.kepzeslista.hu internetes oldalon. A portálon a képzések iránt érdeklődők testreszabottan kereshetnek a teljes magyarországi képzéskínálatban. Az oldalon két gyorskereső segítségével beállítható szűrőfeltételekkel lehet böngészni. A látogatottsági statisztika alapján jelenleg a nyelvtanfolyamok és a szakképzések a legkeresettebbek. Az iskolát vagy képzést keresők regisztráció nélkül használhatják az oldalt. (VG)

Projektvásár

Hogyan csökkenthető a munkanélküliség, és miként javítható a foglalkoztatottság: ezekre a kérdésekre adott gyakorlati válaszokból szervez projektvásárt az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány. A projektvásár célja, hogy a legjobb gyakorlat (best practice) koncepció alapján a vásár látogatói megismerjék a legsikerültebb projekteket, a jó ötleteket, a bevált módszereket, és ezeket felhasználhassák saját környezetükben, új projektjeikben. Az alapítvány fontosnak tartja, hogy az általa támogatott projekteket bemutassa, az annak megvalósításában szerzett tapasztalatokat továbbadja, és az új ötleteket ösztönözze. A projektvásárt november 24-én 10-17 óráig rendezik meg Budapesten, a Hotel Agróban. (VG)

Europass-konferencia

Útlevél a szakmai gyakorlatokhoz - Europass Szakképzés címmel rendez konferenciát a Tempus Közalapítvány november 19-én a Novotel Budapest Centrum Hotelben. Az Europass szakképzési dokumentumról szóló rendezvényen többek között arról lesz szó, hogy a magyarok hogyan igazolhatják a szakmai tapasztalatukat, képességeiket és kompetenciáikat más uniós országokban. A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés online módon a Tempus Közalapítvány honlapján, hétfőig (www.tka.hu) fogadják el. (VG)