Decemberben egy, jövő év februárjában további kettő Subway étterem nyílik Magyarországon, s ezzel már négyre emelkedik a világ legnagyobb szendvicsétterem-hálózatában részt vevő itteni egységek száma - tudtuk meg a franchise-lánc kiépítését itthon megkezdő Székelyföld Kft. vezetőjétől. John D. Holmes azt közölte, hogy az év végén a biatorbágyi Premier Outlet Centerben, februárban pedig a budapesti Mammut bevásárlóközpontban, továbbá a Móricz Zsigmond körtéren adnak át egy újabb egységet. Az amerikai társaság első éttermében, a nyár végén nyílt Ká-roly körúti egységben, délben és este telt ház van, az átlagfogyasztás ezer forint körül alakul. Sandra Mikulic hálózatfejlesztési képviselő azt közölte, hogy a következő kilenc évben ötvenre akarják növelni a magyarországi hálózatot, s főleg a megyeszékhelyeken jelennek meg.

A Székelyföld Kft.-nél az elmúlt hetekben több mint száz érdeklődő jelent meg, ezek a vállalkozók főleg franchise-partnerek szeretnének lenni, de több kapcsolódó szolgáltató is szeretne hasznot húzni abból, hogy a Subway nagyobb sebességre kapcsol az országban. Az élelmiszer-beszállítók azonban még nem reménykedhetnek. Az amerikai lánc ugyanis még mindig Horvátországból hozza a pékárut és Németországból a húsokat és egyes zöldségeket.

A Subway az elmúlt hetekben újabb európai éttermeket adott át, de az egyik legnagyobb külföldi akció az volt, amikor Irakban, a Tikrit városában állomásozó amerikai támaszponton vághatták át a szalagot. A cég újabb éttermet akar nyitni a brit támaszponton is. A lánc 173 katonai telepen van már jelen a világ több földrészén. (VG)