A közelmúltban adták át a British American Tobacco Hungary (BATH) központi raktárbázisát. A közel nyolcezer négyzetméter alapterületű intézmény a Pécsi Ipari Park területén fekvő, mintegy 2,3 hektáros ingatlanon, a Raiffeisen Ingatlan Rt. beruházásában épült fel. Az ingatlant a BATH hosszú távra vette bérbe azzal a céllal, hogy Pécsett hozza létre logisztikai központját.

Az új raktárbázist a Wincanton Trans European Hungary Kft. üzemelteti. A Wincanton Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója. Ügyfelei világszerte ismert vállalatok, elsősorban az élelmiszeripar, az elektronikai és az autóipar meghatározó szereplői. Amikor a BAT Hungary vezetése az új beruházás mellett döntött, nemcsak az üzleti célok megvalósítását tartotta szem előtt, hanem kifejezte elkötelezettségét a magyar gazdaság fejlesztése mellett. A cég elsőként vállalkozott Magyarországon arra, hogy ebben az iparágban saját értékesítési rendszert alakítson ki. A hálózat működését 2001 szeptemberétől 13 regionális elosztási központ biztosítja.

A BAT Hungary legújabb beruházása Pécs és környéke gazdasági felzárkóztatása érdekében tett lépésként is értékelhető. Az új létesítmény - a közvetlen üzleti célokon túl - lehetőséget ad arra, hogy a Pécsi Ipari Park, a város fontos logisztikai beruházása kedvezően térüljön meg, a régió nemzeti jövedelmet termelő ereje növekedjen.