Egyre több felső vezetőnek van szüksége egy olyan bizalmasra, aki szakmai szempontból is támogatni tudja a munkáját, azonban nem kötődik a szervezethez - állítja Füredi Júlia független tanácsadó. A szakember szerint a coaching és a shadowing terület sokat segíthet ebben, hiszen az emberek az egyre élesebb munkaerő-piaci és vállalaton belüli versengés miatt nem szívesen osztják meg kétségeiket, szakmai problémáikat munkatársaikkal. A felső vezetői pozíciók meglehetősen magányosak, ezért szükségük van egy olyan szakemberre, "beszélgetőtársra", aki sajátságos pozíciójánál fogva más perspektívából világíthatja meg az őket foglalkoztató kérdéseket - fejti ki Füredi, aki szerint a coach ezenfelül a vezetői képességek és a személyiség fejlesztésében is részt vesz. Füredi Júlia elismeri, hogy már az egyetem utolsó két évében a munkapszichológia területe vonzotta, tekintettel a 80-as évek végének gazdasági és piaci kibontakozására. Az egyetem után alkalma nyílt a szervezetpszichológia részterületeinek mélyreható megismerésére és humánerőforrás-vezetőként ezek gyakorlatba való átültetésére.

Hangsúlyozta: a humánerőforrás-gazdálkodás területén dolgozó vezetők számára jelenleg a legnagyobb kihívás az, hogy a folyamatosan változó szervezetekben és piaci környezetben hogyan tudják hosszú távon megtartani munkatársaikat, hiszen ők alkotják minden vállalat legfőbb és egyedi erőforrását. A csúcstechnológia ma már mindenki számára hozzáférhető, a piaci versenyben az emberi tényező dönt. Elmondása szerint hosszú távú eredmények és értékek létrehozásához, megtartásához ütőképes csapat szükséges. A tanácsadó úgy látja: helyzetéből adódóan rávilágíthat olyan problémákra, amelyet egy külső szakembertől szívesebben fogadnak el.

Füredi Júlia azt bvallja, csak az a coach tud hosszú távon sikereket elérni, aki képes rávezetni a vezetőt arra, hogy milyen eszközökkel orvosolhatja az adott problémát. Előfordulhat azonban, hogy kész válaszokra van szükség, ilyenkor a tanácsadó széles körű, akár más szektorban szerzett tapasztalatának eredményes adaptálása a kulcsmomentum, teret adva a szakértő kreativitásának. Füredi Júlia hangsúlyozza: a folyamatos szakmai fejlődés biztosítja azt, hogy sikeres maradjon saját szakterületén. A szakember szabadidejét legszívesebben családjával tölti, hatéves lánya és hét hónapos kisfia gondoskodnak kreatív energiáinak felszabadításáról.