Újabb, az előzőnél is nagyobb összegű támogatói szerződését kötött az FTC-vel a T-Mobile Rt. A futballklub és a távközlési társaság két és fél évre kötelezte el magát. A kontraktus pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de piaci információkból annyit tudni lehet, hogy az évi egymilliárd forint körüli összegből gazdálkodó FTC főszponzora a büdzsé mintegy egynegyedét állja. Korábbi lapértesülések szerint a Westel/

T-Mobile évi 200 millió forinttal segítette a csapat működését 2003-ban és az idén.

A mostani döntéssel kapcsolatban Sugár András, a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója elmondta: a cég az elmúlt két esztendőben megszerzett bajnoki és kupagyőzelmeken túlmenően nagyra értékeli a Ferencvárosnál tapasztalható kedvező változásokat. A társaság továbbra is bízik a FTC-ben, és reméli, hogy hozzájárulhat e patinás klub jövőbeli sikereihez.

Partnerünk nem csupán teljesítette a szerződésben vállaltakat, de túl is teljesítette azt - jelezte Furulyás János, az FTC Rt. igazgatóságának elnöke. Az elnök ugyanakkor hivatalosan is cáfolta az FTC ír kézbe kerülésével kapcsolatban megjelent sajtóhíreket. Az Origo hírportál arról tudósított, hogy 1,7 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetnek ír befektetők a futballklubért, akik hoszszabb távon az Üllői úti ingatlan hasznosításából remélnek profitot.

Furulyás János nem titkolta: korábban valóban tájékoztatta az elnökséget az esetleges befektetőjelöltekről, s felhatalmazást kapott a tárgyalások folytatására, ami azonban nem terjed ki a szerződés aláírására. Az Üllői úti stadion értékesítésével kapcsolatban elmondta azt is: az állami vagyon adásvételének módját jogszabályok rögzítik. A szóban forgó terület értékesítése csak egy nyílt pályázat során valósulhat meg. Az FTC bízik abban, hogy talán még ebben az évben meghirdetik a pályázatot.