Nem mindig tesz jót a karriernek a munkahelyeken szövődő kapcsolat egy kollégával, főnökkel, beosztottal. Rosszabb a helyzet, ha konkurens cég alkalmazottjával flörtöl valaki, vagy épp esik szerelembe.

Munkahelyünkön átlagosan több időt töltünk el, mint családtagjainkkal, barátainkkal, ezért emberi kapcsolataink nagy része is ott kötődik. Így nem ritka az sem, ha ezekből a kapcsolatokból gyengéd érzések alakulnak ki. Sok esetben, ha a munkatársak nyíltan felvállalják viszonyunkat, azzal akár állásukat is kockáztatják - állítja Farkas Lajos szakpszichológus. Általános recept nincs a megoldásra, mert az érintett felek családi állapota, a munkahelyi hierarchiában elfoglalt helyek is befolyásolják a döntést.

Ha konkurens cég alkalmazottai között szövődik szerelem, akkor kapcsolatuk felvállalása azon is múlik, hogy meddig tudják a gazdasági érdekek mellett félretenni magánéletüket. A felvállalás nem jelenti, hogy elvesztik állásukat, hiszen elképzelhető, hogy más munkakörbe helyezik őket, ahol kapcsolatuk nem sértheti a cég érdekeit. Ha a konkurencia munkatársával folytatott szerelem mélyülni kezd, akkor egy karakán, korrekt, egészséges személyiségű ember felajánlja a főnökének, hogy munkahelyén felmond, vagy tényleg másik pozíciót kér - erősíti meg az álláspontot D. Puskás Katalin szakpszichológus.

Ha mindkét fél független, és kollegiális kapcsolatban vannak egymással, akkor felvállalhatják szerelmi viszonyukat. Azonban ha valamelyikük kötelékben él, és a kapcsolat komollyá válik, szóbeszéd tárgyává válhat a viszonyuk. Főnök-beosztott közötti kapcsolatban, ha függetlenek, és szerelmük hosszú távra szól, nem szerencsés, ha egy munkahelyen dolgoznak, ezért egy idő után a beosztottnak célszerű más munkahely után néznie - javasolja D. Puskás Katalin. (VG)