Megelőzve az eddig vezető Time Warnert, a Google lett a világ legnagyobb médiavállalata. A társaság piaci értéke már több mint 80 milliárd dollár. Papírjainak árfolyama elemzők szerint hamarosan elérheti a 325-350 dollárt is a mostani, 293 dolláros szintről. A világ vezető internetes keresőjét üzemeltető vállalatot tíz hónapja vezették be a tőzsdére, akkor papírjai 85 dollárt értek.

Vannak azonban olyan vélemények is, hogy a Google-t jelentősen túlértékelik, a cégek árbevételét tekintve a BBC News megjegyzi: amíg a Google évi forgalma mindössze 3,2 milliárd dollár, addig a Time Warner 42 milliárdot könyvelhet el.

Az AOL 2000-ben 106 milliárd dollárt fizetett a Time Warnerért, így alakult meg az AOL Time Warner. A médiabirodalom részvényeinek árfolyama viszont a dotcomlufi kipukkanása után folyamatos csökkenésnek indult. A BBC elemzése szerint az azóta a nevét Time Warnerre rövidítő társaság piaci értéke 78 milliárd dollár körül mozog.

A Google és a Time Warner mellett szinte eltörpülnek az olyan médiahatalmak, mint a Viacom vagy a Walt Disney. Előbbi 54, utóbbi pedig 55 milliárd dollárt ér jelenleg. A Google legnagyobb riválisának számító Yahoo! értéke pedig 27 milliárd dollárral alacsonyabb, mint a Google-é. (VG)