Az Auchan Magyarország Kft. megvásárolta a kecskeméti Pólus Centerben lévő hipermarketjének 2002 eleje óta bérelt területét és az előtte lévő butiksort a TriGránit csoport helyi leányvállalatától. Az üzlet révén az Auchan összesen 8900 négyzetméter tulajdonosává vált a bevásárlóközpontban. ez volt az utolsó áruház, amelyet bérlőként üzemeltetett a vállalat.

Miután egy bérlemény bármikor elhagyható, a hosszú távú vállalati stratégiába illeszkedő ingatlanvásárlás jelzi az Auchan csoport elkötelezettségét és a magyar gazdaságba vetett bizalmát - mondta a kilenc hipermarketet magáénak tudó cég vezetője, Jean-Paul Filliat. A Magyarországon évente több mint harmincmilliárd forintot befektető Auchan vezetésének az a célja, hogy a következő öt év alatt 15-17 kereskedelmi központot építsen, egyenként 10-40 hektáron elterülő területen.

A piacról szólva Jean-Paul Filliat kifejtette, hogy a szűk kínálati palettájú hard diszkontláncok térnyerése inkább a szupermarketeket veszélyeztetheti, a lakott területektől távol épült hipermarketek számára pedig a magas üzemanyagár lehet előnytelen. Az Auchan ebben a piaci helyzetben az első negyedévben több mint tíz százalékkal növelte üzemi eredményét az elmúlt év azonos időszakához képest.

A tavalyi 184 milliárd forint után az idén 210 milliárdot meghaladó árbevételt vár az Auchan Magyarország Kft., de optimális esetben elérhető lehet a 240 milliárdos forgalom is - jelentette ki Jean-Paul Filliat, kiemelve, hogy év végére elkészül a tizedik áruház Solymáron. Emellett napokon belül két újabb, a piaci átlagnál olcsóbb benzinkutat is átadnak a forgalomnak a dunakeszi és a csömöri áruház szomszédságában.

A vásárlói számát tavaly 4,5 százalékkal növelő társaság 1998-ban nyitotta első áruházát Budaörsön. Az első fázisban az Auchan a fővárosra és vonzáskörzetére koncentrált, de közben vidéki terjeszkedését is megkezdte a 2001. novemberben megnyitott székesfehérvári bevásárlóközponttal és a most bejelentett kecskeméti áruházzal.