Függetlenül egy szervezet nagyságától és tevékenységétől, a munkatársak általában hasonló témában, számtalan kérdéssel és problémával keresik fel a HR-osztályt, segítséget várva attól, legyen szó akár a vállalaton belüli karrierépítésről, akár a közvetlen munkatársakkal, főnökkel való személyes konfliktusról.

Gyakran fordulnak a HR-munkatársakhoz a 350 főt foglalkoztató Schneider Electric dolgozói azzal kéréssel, hogy a társaság támogassa őket továbbtanulásukban - közölte lapunk érdeklődésére Lendvay Péter, a cég felső vezetésének tagja, ellátási és általános szolgáltatási igazgatója. Számos olyan eset van, amikor a dolgozók tanácsot kérnek saját karrierépítésükkel kapcsolatban. Például valaki a beszerzési osztályon dolgozik, de pályafutását szeretné a marketing területén folytatni, ezért tanácsot kér, van-e erre lehetőség a cégen belül, vagy egy pozíció betöltésére belső pályázatot írnak ki, és érdeklődik a részletekről, illetve arról, van-e esélye az állás elnyerésére.

Akkor is az emberierőforrás-osztályhoz fordulnak, ha valaki szeretne a vállalatcsoporton belül valamelyik külföldi leányvállalatnál dolgozni, szakmai tapasztalatot szerezni. Az sem ritka, hogy a munkatársak személyesen adják át ismerőseik, családtagjaik önéletrajzát egy cégen belül meghirdetett álláspályázat esetén.

Előfordul, hogy jövedelemigazolásra van szükség, és ezért keresik fel a HR-osztályt, vagy a bérszámfejtésnél feltételeznek valamilyen hibát és ezt szeretnék tisztázni. Továbbá, ha sérelem ért valakit - például valamilyen juttatás járt volna, de nem kapta meg -, akkor is a HR munkatársaihoz fordul. Arra is van példa, hogy valakinek szokatlan jellegű kérése van, főnöke ekkor a HR-vezetőhöz küldi. Gyakran kérnek segítséget a munkatársak a cafeteriarendszer értelmezésével kapcsolatban, vagy ha szeretnének olyan szolgáltatást igénybe venni, ami eddig nem szerepelt a választható béren kívüli juttatások között - tette hozzá Lendvay Péter.

Ha a cég kérésére valaki elköltözik másik városba, akkor a társaság egy bizonyos összeghatárig hozzájárul a munkatársak lakás bérleti díjához és az ezzel kapcsolatos feladatokat is a HR osztály koordinálja.

A 450 főt foglalkoztató, kávé- és teagyártással, -forgalmazással foglalkozó Sara Lee Hungary HR-osztályát a munkatársak a leggyakrabban a kompenzá-cióval, ezen belül a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban keresik meg - tudtuk meg Nagy Lászlótól, a társaság humánerőforrás-igazgatójától. A cég választható csomagok formájában ad béren kívüli juttatásokat, amelyek felhasználásának teljes körű követésére egyelőre csak a HR-osz-tály képes, így az ott dolgozók adhatnak felvilágosítást.

Bár a hiányzó információkat is szívesen pótolják a dolgozók a HR-osztály segítségével, legtöbbször azonban mégis személyes problémákkal kopogtatnak az emberierőforrás-gazdálkodással foglalkozók ajtaján. A Clarionnál is ez a leggyakoribb, ám különböző igazolások (kereset-, illetve munkaviszony-igazolás) kérése, bérelszámolással kapcsolatos kérdések miatt is keresik a munkatársak az osztályt - közölte lapunk érdeklődésére Menyhárt László, a társaság HR-igazgatója. Szerencsére az sem ritka, hogy különböző javaslatok, illetve észrevételek miatt fordulnak a kollégákhoz.