Az Eures elnevezésű európai állásközvetítő adatbázisban nemcsak szakmunkás képzettséget igénylő munkahelyeket hirdetnek meg, hanem egyes tagállamok foglalkoztatási hivatalai gyakran menedzseri állásokat is közzétesznek a portálon. A megfelelő nyelvtudású és külföldön munkát vállalni kívánó állástalanok az összes uniós és EGT-tagállam állásai között böngészhetnek a http://europa.eu.int/ eures/ címen elérhető adatbázisban.

Az Egyesült Királyságban például étterem-vezetői állást hirdetnek évi 17,5-21 ezer fontos (540-647,5 ezer forintos), vagy a skóciai Glasgow-ban importmenedzseri állást évi 17 ezer fontos (havi 525 ezer forint) fizetésért. Az álláshelyektől függően van, ahol kettő, máshol öt év szakmai tapasztalatot is megkövetelnek. Egészségügyi dolgozóknak is hirdetnek állást: egy fogorvosi asszisztens például 10-12 ezer fontot vihet haza éves szinten. Bár a legtöbb üres állást Németországban lehet találni - a napokban több mint 140 ezer álláshirdetés volt aktív az adatbázisban -, ismeretes, hogy a német kormány korlátozza az új tagállamokból érkezők munkavállalási lehetőségeit, így az itteni álláshirdetések esetében kisebb az esélyük a magyaroknak. Pedig rengeteg különféle szintű képzettséget igénylő álláshely lelhető fel. A béreket illetően azonban a németek szemérmesnek számítanak, és a legtöbb esetben csak annyit írnak, hogy "fizetés: megegyezés szerint".

Természetesen az állások szinte mindegyikénél elengedhetetlen az adott ország nyelvének ismerete, de néhány pozíció esetében több idegennyelv-tudást is megkövetelnek. A cég vevőkörének függvényében egy németországi importmenedzsertől például megkövetik az angol és a francia nyelv magas szintű ismeretét is.

Bizonyos fokú szűréssel már a böngészés során találkozik az állást kereső, mivel a hirdetések általában csak az adott ország nyelvén vannak fenn az adatbázisban.