BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vezetői posztot egy vacsoráért cserébe

Elsősorban a kiválasztásért felelős vállalati szakembertől és a betöltésre váró pozíciótól függ, hogy milyen helyszínen, milyen körülmények között próbálnak még több információt szerezni egy jelentkezőről - mutatott rá Sághy András, a Kienbaum Executive Consultants Kft. vezetője. Nem ritka, hogy nem irodában vagy tárgyalóban faggatják a jelöltet az interjúztatók, hanem sokkal barátságosabb körülmények között. A közös sportolás - tenisz- vagy golfjátszma szervezése - a privát szféra ilyen mélységeinek megnyitása elsősorban felső vezetőknél, és a kiválasztási folyamat végső szakaszában képzelhető el. Sokkal jellemzőbb az étkezéssel, vacsorával vagy ebéddel összekötött, fehérasztal melletti megbeszélés. Ezek a kevésbé formális körülmények alkalmasak arra, hogy a jelöltet különböző élethelyzetekben, természetesebb szituációkban tudják megfigyelni. Ilyenkor több forduló megszervezése is elképzelhető, olyan érintettek részvételével, mint a cég vezetője, HR-szakembere vagy a munkatársjelölt majdani részlegvezetője. Sághy szerint egy kötetlenebb beszélgetéssel feltárhatók a tesztek kitöltése után is rejtve maradó tulajdonságok. Fény derül a jelölt értékrendjére, társasági viselkedésére, etikett- és protokollismereteire, sőt a szituációs rugalmasságára is. Emellett modellezhető, menynyire működik a "kémia" a felek között, milyen együttműködés várható részükről a későbbiekben. A szakemberek, specialisták kiválasztásánál a jelentkezők képességeinek alaposabb megismerését szolgálhatja egy próbanap az adott vállalatnál, ahol jól vizsgálható a jelöltek szocializációs képessége, szakértelme, magabiztossága és a vállalati kultúrához való viszonya. (GDA)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.