Ezentúl, Bécsből irányítaná kelet-közép-európai tevékenységét az Allianz AG azzal a szándékkal, hogy leegyszerűsítse konszern felépítését, és elősegítse a térségen belüli további terjeszkedést.
A kelet-közép-európai leánycégek tavaly összességében 214 millió euróra növelték nyereségüket, mellyel jelentősen túlszárnyalták az Allianz biztosítók ázsiai teljesítményét. A hazai leányvállalatot ezek a régiós átszervezések azonban nem érintik, ugyanakkor az Allianz még az idén elindítja saját magyarországi kereskedelmi bankját, és több régiós piacon - köztük Magyarországon - hitelintézeti tevékenységet is folytatna.
A legnagyobb német biztosító célja bekerülni az öt vezető hitelintézet közé a magyar bankpiacon, és a kelet-közép-európai piac jelentős növekedése miatt a díjbevételeket évente legalább 10 százalékkal kívánja növelni. Az Allianz Magyarországon kívül még kilenc országban jelent meg a régióban, többek között a szlovák, cseh, horvát és orosz piacon, míg Szerbiában és a FÁK-államokban a piacra lépést fontolgatja. VG