A The Times arról számol be, hogy a kétszeres világbajnok spanyol három évre több mint 100 millió eurót is kaphat a francia istállótól, ami a lap szerint még Michael Schumacher egykori Ferraris fizetésénél is több.

A Renault tegnap jelentette be, hogy megállapodtak Alonsoval, azonban a szerződésről részleteket még nem árultak el. A kontraktus megszületését állítólag két dolog késleltette: a Renault – büntetés nélkül megúszott – kémbotránya, amelyben múlt héten született ítélet illetve az, hogy a felek nem tudtak megegyezni a szerződés időtartamában. A csapat ugyanis legalább három évre szerette volna magához kötni Alonsot, a spanyol azonban jobb ajánlatban bízva szíve szerint csak egy évig maradt volna.

Most úgy fest végül a francia istálló akarata érvényesült, azonban Alonso megkérte a hosszabb kontraktus árát. A kétszeres világbajnok állítólag 35 millió eurót kap évente a csapattól, ami magasabb, mint amennyit a McLaren fizetett neki, s körülbelül 5-6-szorosa a Renault-tól korábban kapott bérének.