Ágazatokon átívelő szolgáltatást kínál lakossági ügyfelei számára a bécsi elektromos műveket, a távhőt és a gázműveket összefogó Wien Energie. A „Hauscomfort” (házi kényelem) szolgáltatás átalánydíja havi 12 euró (kb. 3.000 forint), 60 évesnél idősebb nyugdíjasoknak 8,40 euró (kb. 2.100 forint).

A szolgáltatást elsősorban nyugdíjasoknak, munkavállalóknak és olyanoknak találták ki, akik kevésbé vannak meggyőződve kézügyességükről.
Tizenkét eurós kiszállási díj és negyedóránként 8,40 eurós óradíj ellenében a Wien Energie szakemberei izzót cserélnek a csillárban, visszacsavarozzák a leszakadt konnektort vagy légtelenítik a radiátorokat.
Az új szolgáltatás nem kíván konkurenciát teremteni a gáz-, és villanyszerelő kisiparosoknak, így például nem vállalnak komplett fűtés- vagy villanyszerelést.
A Hauscomfort hétfőtől szombatig áll a 815 ezer bécsi háztartás rendelkezésére, és az apróbb javítási munkákon kívül ebéd-házhozszállítást, gyógyszerek beszerzését és otthoni segélyhívó felszerelését is vállalja.