Tóthfalusi György elmondta, hogy a hétfőn délben lejárt vezérigazgatói pályázattal kapcsolatban a jelentkezők számáról a délutáni órákig még nem kapott értesítést. A fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága május 27-én írta ki a vezérigazgatói pályázatot, ez azonban csak két héttel később jelent meg.

Az új vezérigazgatóról július végéig dönt a szakbizottság, a poszt pedig augusztustól tölthető be. A gazdasági bizottság elé a BKV igazgatóságának elnökéből, a szakbizottság elnökéből és a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályának vezetőjéből álló bírálóbizottság tesz javaslatot.

Tóthfalusi György cáfolta azt az interneten megjelent hírt, miszerint suba alatt döntöttek volna a megbízott vezérigazgató helyettesítési pénzéről.

Mint mondta: röviddel azután, hogy az önkormányzat szakbizottsága megbízta Balogh Zsoltot a vezérigazgatói feladatok ellátásával, az igazgatóság is határozott az átmeneti időszakra szóló bérezéséről. Bagdy Gábor (KDNP), a gazdasági bizottság tagja az MTI-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy "a BKV-nál nem is olyan rossz vezérigazgató-helyettesnek lenni". Ismeretei szerint a vezérigazgató 1,5 millió forintos havi fizetést és 150 százalékos prémiumot kap évente. A vezérigazgató-helyettesek viszont 650-700 ezer forint körüli fizetést és 300 százalékos prémiumot kapnak az igazgatóság döntése alapján.