Cégvilág

Gazdagok vagyunk szellemi termékekben - Ki kell bányászni

Ki kell használni a lehetőséget, az innovációs vállalatok nagyobb állami szerepvállalást várnak

Nagy örömmel üdvözli a jelentős részben innovációval foglalkozó vállalatokat tömörítő Versenyképes Mikro-Kis- és Középvállalatok Magyarországi Egyesülete, hogy hazánk adhat otthont az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek - olvasható az egyesület közleményében.

Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy jelenleg az innovációra fordított költségvetési pénzeket tekintve Magyarország az sereghajtói közé tartozik.

Az egyesület, illetve tagszervezetei közül elsősorban a ValDeal Innovációs Zrt befektetői, régóta dolgoznak azért, hogy a világ elismerje , hogy Magyarország szellemi termékekben nagyon gazdag, csak ezeket ki is kell "bányászni".

Sőt, utána meg kell szervezni a hasznosítást is, hogy az értékes ötletből jó üzlet lehessen. A ValDeal eddig már több mint 600 innovatív projektet értékelt, majd a legjobbakat üzleti inkubációs szolgáltatásaival segíti.



Több találmány, termékfejlesztés ma már komoly nemzetközi sikerrel kecsegtet. Látható tehát, hogy az innovációval komoly gazdasági eredmények érhetőek el. Azt is bizonyítottuk, hogy van olyan magántőke, amelyet tulajdonosaik hajlandóak kockára tenni e téren is - írja az egyesület.

Az EU innovációs teljesítménymérése (innovation scoreboard) szerint a legtöbb tényezőben Magyarország sereghajtó. Ennek megváltoztatására kevés a sok hangzatos jelszó és ígéret: be kell bizonyítani, hogy Budapest méltán lett az új európai uniós szervezet székhelye. Az új központ Magyarországnak esély, mellyel felelősséggel, a magán és a közérdek összehangolásával élni kell. Vagyis az államnak – a magántőke mellett - a mainál jóval nagyobb szerepet kell mindebben vállalnia, ha állni akarja az ország a versenyt – hogy Magyarország valóban központjává válhasson az európai innovációnak.

Mikro-Kis- és Középvállalatok Magyarországi Egyesülete kkv Szellemi termékek ValDeal
Kapcsolódó cikkek