Cégvilág

Új Alfa Romeo – Nem szégyen megvenni – Videó

Az Alfa Romeo ma mutatta be az új Mi.To modellt, amellyel a gyártó a fiatalabb, kevésbé tehetős, de az olasz gyárt védjegyévé vált stílust igénylő autósokat célozná meg. Az Fiat a modellel a Mini szerelmeseit szeretné elcsábítani.

A Mi.To új verziójáról készült képeket ma mutatta be az Alfa Romeo. A modell bevezetése a gyártó azon erőfeszítését tükrözi, amellyel szeretné visszanyerni a mutatós, és megbízható sportautó minősítést. Az elmúlt években a Fiat csoporthoz tartozó Alfa Romeo sokat küszködött, és most a Mi.Totól reméli a sikeres visszatérést – írja a motoring.co.za.

A háromajtós kompakttal a gyártó először lép a piac B szegmensébe, reményei szerint megtartva emellett minőségi imázsát. A Grande Punto vázára épített autó júliusban debütál Olaszországban 16 ezer eurós (3 millió 778 ezer forint) áron. A tervek szerint 40 ezer példány kel el az idén, jövőre pedig ennek a dupláját szeretné eladni az Alfa Romeo.

Egy londoni elemző szerint a Mi.To telitalálat; olyan kisautó, amelyet nem szégyen megvenni. A szakértő ezzel arra utalt, hogy egyes tehetősebb vásárlók azért nem vásárolnak kisebb modelleket, mert attól tartanak, ez ronthatja a megítélésüket üzleti körökben.

Az Alfa Romeo negyven évvel ezelőtt vált az olasz autógyártás ikonjára, az elmúlt évtizedekben azonban a gyenge teljesítmény, és szerviz miatt folyamatosan veszített népszerűségéből. A prémium sportautó kategóriát mostanra a BMW és az Audi uralja nyugat-Európában. Az Alfa eddig olyan rosszul teljesített, hogy még a kevésbé ismert Lancia is több autót ad el a régióban.  A Fiat 1986-ban vásárolta meg az Alfát, és négy évvel ezelőtt kezdett a márka újraélesztésén dolgozni.

alfa romeo lancia gyártó autó fiat
Kapcsolódó cikkek