Cégvilág

Vagyontanács: privatizáció és céges döntések

Eredményes volt az Informatikai és Technológiai Park Zrt. privatizációs pályázata – tájékoztatott a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT).

A cég százszázalékos részvénycsomagjának nyertese a K-Immo Kft. A cég az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai szerint egy hárommilliós jegyzett tőkéjű, Pest megyei vállalkozás.

Az NVT 2008 végéig meghosszabbította a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. vagyonkezelési szerződését, valamint a Tartalékgazdálkodási Kht.-t határozatlan időre átadta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak.

A Hollóházi Porcelán Zrt.-nek újabb 85 millió forintos tulajdonosi kölcsönt szavazott meg az NVT, míg a régebbieket összevonják, s lejáratukat ez év végig meghosszabbítják; a cég teljes tulajdonosi adósságállománya 145 millió forint.

Ősszel megkezdődhet a taszári volt katonai reptér hasznosítása. A tanácsadói feladatra pályázó vállalatok véleménye szerint a leendő befektetők a későbbiekben megvásárolnák a területet, és nemcsak kargórepülőteret, hanem intermodális logisztikai központot építenének fel rajta, ezenkívül további funkciók betelepítését is megvalósíthatónak, illetve szükségesnek tartanák.

A vagyontanács hozzájárult, hogy a Budapest Airport Zrt. közvetett többségi tulajdonosának, az Airport Holding Kft.-nek a tulajdonosi köre kibővüljön az Aero Investment S.a.r.l. nevű céggel. Az Airport Holding Kft. eddigi üzletrész-tulajdonosai a Hochtief AirPort GmbH, a kanadai Caisse de Dépot et Placement du Québec, a szingapúri Malton Investment Pte. Ltd., és a német KfW Ipex-Bank GmbH.

privatizáció Vagyontanács NVT
Kapcsolódó cikkek