Cégvilág

Az InBev és az Anheuser-Busch megállapodott a fúzióról

Megegyezett a fúzióról a világ két leghatalmasabb sörgyártója, a belgiumi (Leuven) székhelyű, többek között a Borsodi Sörgyárat is tulajdonló InBev és az amerikai (St. Louis-i központú) Anheuser-Busch, a tranzakciótól évente legalább 1,5 milliárd dolláros költségmegtakarítást várnak 2011-től.

Az Anheuser-Busch InBev nevet felvevő részvénytársaság  főhadiszállása Leuvenben lesz az InBev jelenlegi főnöke, Carlos Brito irányítása alatt, ám az észak-amerikai régió vezetése, beleértve a zászlóshajónak tekintett amerikai sörmárka, a Budweiser globalizációját, St. Louisban marad. A még részvényesi és hatósági jóváhagyásra váró ügylet lezárását 2008 végéig tervezik.

A két egyesülő cég 2007 es adatait tekintve, az új társaság a világ legnagyobb sör-, egyben egyik vezető élelmiszeripari csoportja lesz, évi 460 millió hektoliter kapacitással és mintegy 26,6 milliárd euró árbevétellel.
Az Anheuser-Busch először ellenezte a fúziót, ám az InBev felemelt - részvényenként 70 dolláros, összességében 52 milliárd dolláros készpénzes - vételi, immár a névhasználatban is kompromisszumos ajánlatát végül elfogadta.

Anheuser-Busch Borsodi InBev akvizíció
Kapcsolódó cikkek