Cégvilág

Egy gyerekkori álom valóra vált: Keane a Liverpoolé!

Pont került az angol Premier League (PL) egyik hosszasan nyúló átigazolási huzavonájára: a Tottenham játékosa Robbie Keane 20,3 millió fontért Anglia legeredményesebb csapatában folytatja.

Az ír válogatott csatár hétfőn orvosi vizsgálaton esett át, és megegyeztek a klubbal a négyéves szerződés személyi feltételeiről is: Keane heti 80 ezer fontot keres majd Liverpoolban - adta hírül tegnap a BBC.

Úgy tűnik, a két klub egyben a csatabárdot is elásta, mert a londoniak elálltak a Liverpool feljelentésétől, amit a a vörösök szabálytalan átigazolási manőverei miatt kezdeményeztek a PL-nél. Szabály szerint ugyanis egy klub csak egy másik klubot kereshet meg játékosigazolási szándékkal, amennyiben a játékos szerződése még élő. (A Tottenham jelezte is: Keane nem eladó.) A Liverpool azonban a háttérben közvetlenül Keane-t kereste meg, aki aztán a klubvezetőknek jelezte is távozási szándékát.

Akik jöttek

David Ngog - Paris Saint Germain

Diego Cavalieri - Palmeiras

Philipp Degen - Borussia Dortmund

Andrea Dossena - Udinese A panasz visszavonásában minden bizonnyal szerepe volt a 20,3 millió fontos (19 millió átigazolási díj, plusz 1,3 millió "kompenzáció") ajánlatnak, no meg annak az adománynak, amit a londoni klub jótékonysági alapítványának adtak a vörösök. A Liverpool ezen kívül közleményben kért elnézést azért ahogyan a klub hivatalos weboldala kezelte Rafa Benítez manager kijelentéseit.

A Tottenham elnöke, Daniel Levy mindenesetre még mindig csalódott, főleg amiatt, hogy maga Keane is távozni akart. Levy véleménye az átigazolásról változatlan: sokkal inkább egy kierőszakolt akciónak tartja, nem pedig a két fél akaratán alapuló átigazolási ügyletnek.

A Liverpool Keane hatodik klubja, hat év londoni szereplést követően kerül Észak-Angliába. A Tottenham jó vásárt csinált azért, mert 2002-ben 7 millió fontért vették az ír válogatottat.

Keane maga repesni látszik az örömtől. Amellett, hogy köszönetet mondott a vezetőségnek, a játékostársaknak és a szurkolóknak - megjegyezve, hogy eddigi karrierje legszebb hat évét töltötte a kakasoknál, kijelentette: "Soha nem felejtem el őket. Külön köszönöm Daniel Levynek, hogy megértette, hogy mint a vörösök szurkolója, gyermekkori álmom válik valóra a Liverpoolba igazolással, és ezt nem hagyhattam ki."

Keane érkezésével az ötszörös BEK, BL-győztes egyesület a nyári átigazolási szezonban már 32 millió fontot költött játékosvásárlásra. Igaz, ebből 20 millió fontot fedezett játékoseladásokból.

Diego Cavalieri - Palmeiras

Philipp Degen - Borussia Dortmund

Andrea Dossena - Udinese És akik mentek Peter Crouch - Portsmouth

John Arne Riise - AS Roma

Scott Carson - West Bromwich Albion

Danny Guthrie - Newcastle United

Harry Kewell - Galatasaray Robbie Keane a Liverpoolban Keane a Pool új 7-e -->

Daniel Levy átigazolás Liverpool Benítez Tottenham Keane
Kapcsolódó cikkek