Cégvilág

Húsz éves a hatoslottó - Mennyi? 1,6 milliárd forint

Idén ősszel lesz húsz éves a Hatoslottó, és nagyon úgy fest, hogy ezt az évfordulót egy kiadós csúcsnyereménnyel fogja (előbb vagy utóbb) köszönteni.

A Hatoslottó sorsjegyeket 1988. október 7-én kezdték árusítani, az első sorsolás október 29-én volt. A „hatos”, azon kívül, hogy a kezdetekben a vidék lottójának hívták (ti. a tévé által is közvetített, műsoros sorsolásokat rendszeresen vidéki helyszíneken rendezték), még egy specifikummal bírt, nevezetesen azzal, hogy a sorsolásai havonta egyszer voltak. De csak bő négy esztendeig tartott az „ínséges” időszak, mert a gépesítés bevetetésével megjelentek a heti rendszerességű hatos szelvények is, s 1993. március 1-jétől (eltekintve egy-két játékszerkezeti változtatástól) a ma is ismert rendszerben zajlik a játék.

A jelenlegi főnyeremény 1 milliárd 600 millió forint. Ennyit fizetne 18 heti halmozódást követően a hatos, ha a hétvégén lenne, s csak egy telitalálatos játék lenne. Ez a pénzhegy nagyjából a duplája az eddig kifizetett legnagyobb nyereménynek, a múlt év novemberében elért 882 milliós hattalálatosnak. Ámde korántsem a legnagyobb halmozódás. Ugyancsak tavaly ugyanis, a május 6-i sorsolásra 2 milliárd 50 millió és kettő forint gyűlt össze.

Hatoslottó Szerencsjáték Zrt.
Kapcsolódó cikkek