Cégvilág

"Nem tettünk rossz lóra" - Dübörgött a Balaton Sound

Ha csak ezt a 140 milliót nézem, már akkor is azt érzem: a Sziget Kft. részleges felvásárlásával nem tettünk rossz lóra - mondta a Figyelőnek Balázs Csaba, a fesztiváltörténelmet írt a Az Econet.hu Nyrt. igazgatósági elnöke utalva a múlt hétvégi Balaton Sound bevételére.

Balázs a lapnak elmondta, a fesztivál pozícionáláskor egy korosztállyal feljebb lőtték a célközönséget. „A Balaton Sound a helyszínből adódóan a jobbára elektronikus, bulizós zenét kedvelő, már a saját keresetüket költő fiatalokat és a yuppie-kat célozta meg. A dolog eléggé bejött, úgyhogy a jövő évben még jobban ráerősítünk arra, hogy ez tulajdonképpen nekik szól.”

Zamárdiba 88 ezer ember jött el, s termelt 140 milliós pluszt, a Szigetre az idén 350–400 ezer embert várok, már amennyiben az időjárás nem tesz keresztbe – mondta az üzletember, aki szerint a tavalyi Sziget nyereségét, az időjárás vitte el. Meglátása szerint az újpesti polgárok életminőségére a néhány napos rendezvényüknek minimális hatása van. „Úgy gondolom, a Sziget elleni fellépés részben pótcselekvés, a valódi problémák megoldása helyett egy sikertelen kísérlet az ellehetetlenítésünkre.”

Sziget bevétel Balaton Sound 140 millió Balázs Csaba
Kapcsolódó cikkek