Cégvilág

Új országos tévécsatornák: Viasat3, Humor1 (?) - RTL, TV2: később döntenek

A három közszolgálati adó mellett a Viasat3 és a Humor1 kerül fel biztosan és ingyenesen az els ő multiplexre - derült ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) mai tájékoztatóján.

A Hír TV és az ATV szintén biztos befutó - az azonban csak később derül ki, hogy a politikai alkuk eredményeként, a "kiegyensúlyozottság" jegyében felkerülő hírtévékért felszámol-e díjat a televíziós pályázaton győztes Antenna Hungária.

A pályázat kiírása szerint az új országos csatornák indítása plusz pontokat ért - érdekes, hogy a vesztes, a szlovák Digital Broadcasting is a Viasatot és a Humor1-et ajánlotta. A VGO információja szerint nem feltétlenül Humor1 néven indul majd az új csatorna. Valójában a Humor1 TV Zrt. által az idén elindítandó új csatornáról van szó, amely ezek szerint a digitális érában komoly - de legalábbis országos - jövő elé néz. A 20 millió forintos alaptőkéjű Humor1 TV Műsorszolgáltató Zrt. jelenleg a Cool TV-t működteti; a társaság 100 százalékban a Magyar RTL-ben is jelentős érdekeltséggel rendelkező Rákosi Tamás tulajdona, aki egybek mellett a számos kábelcsatornát működtető IKO-csoportnak is tulajdonosa.

Az RTL Klub-nak és a TV2-nek mostantól 90 nap áll rendelkezésére, hogy nyilatkozzon: rajta kíván-e lenni az első multiplexen, és ha igen, akkor ingyen-e vagy sem.

Az AH vállalása szerint a digitális műsorszórás még az idén elindul, az "A" és a "C" jelű multiplex lefedettsége november 1-jére eléri az 59 százalékot.

Antenna Hungária Humor1 Viasat3 Rákosi Tamás NHH digitális televízió
Kapcsolódó cikkek