Cégvilág

Csodavonat Berlinben - Fotók!

A most bemutatott Talent 2-től a Bombardier és a vevő Deutsche Banh is piaci pozíciói megtartását, erősödését remélheti.

Bemutatták a németországi Bombardier Transportation új Talent 2 villamos motorvonatát a berlini Inno Trans vasúti kiállításon. A moduláris felépítésű jármű a Deutsche Bahn vasúttársaság megrendelésére készült, a vasúttársaság az elővárosi és a regionális közlekedésben is fogja használni, áll a Bombardier közleményében.

A Talent 2 a társaság Berlin közelében, Hennigsdorfban lévő üzemében készült. Gyártója szerint nagy utaskényelmet biztosít, alacsony energiafogyasztású, olcsón karbantartható és rugalmasan használható. Vezető európai vasútpiaci pozíciója megtartását reméli tőle a cég. A Deutsche Bahn AG tavaly februárban rendelte meg 1,2 milliárd euróért a Bombardier Transportationtól a 321 vonatot.

A DB Regio mára három szállítmányt már megkapott, egyenként 61 szerelvénnyel. A premier a Moselbahn járathoz kötődik, amely Koblenzet köti össze Trier/Perllel, de Lipcse és Cottbus között is a Talent 2-k közlekednek majd. Ezt követően a nürnbergi elővárosi vonalakon vezetik be az új járműveket, 2010 decemberétől. A közlemény hangsúlyozza, hogy a Talent 2 különböző pályákon és hálózatokban használható, egyaránt megfelel az elővárosi és a regionális távolságokra. Belső dizájnja és ajtóinak száma könnyen variálható. Kettőtől hatkocsis változatokban gyártják. Óránként maximum 160 kilométer megtételére képes.

 

Liberalizált piacon

Németországon kívüli forgalmban is jól használható. Ennek a vasúti személyszállítási piac megnyitása utáni években lesz jelentősége, amikor a szolgáltatók a szomszédos országokba is önálló járatokat indíthatnak.

Deutshe Bahn Talent 2 DB Regio Bombardier Transportation
Kapcsolódó cikkek