Cégvilág

Embert klónoznak az ausztrálok - Állat-klón galéria

Az ausztrál kormány kiadta az első engedélyt, amely lehetővé teszi, hogy tudományos céllal humánembriókat klónozzanak. A kutatás célja az, hogy embrionális őssejteket nyerjenek terápiás célokra.

Az engedélyt a Sydney IVF elnevezésű mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó cég nyerte el, amely 7200, kutatási célra használható humánembrióval rendelkezik. Siker esetén világelső lehet a cég – közölte a bejelentés alkalmából az ausztrál kormány Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanácsának (NHMRC) képviselője.

Ember klónozására eddig hivatalosan nem került sor és a most bejelentett ausztrál kísérlet során készülő embriók sem juthatnak el a magzati állapotig.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Az állatok klónozása azonban virágzó üzletnek bizonyult, elsősorban a lósport terén. Ezt példázza a Cryozootech vállalat, jelentős haszonnal működik a rodeó lovak klónozásának köszönhetően. ugyanakkor a háziállatok klónozása is felkeltett az ipar érdeklődése: az RNL Bio nevű koreai vállalat az egész világra érvényes szabadalmat jegyeztetett be kutyák klónozására.

 


[enews_gallery id='387297']

kutya magzat klón
Kapcsolódó cikkek