Cégvilág

Vonzó milliárdos örökösnők – itt a lista, képekkel!

A Forbes magazin összegyűjtötte a leggazdagabb üzletembereket, és azok lányait, hogy kiderítse, kik a világ leggazdagabb fiatal női. Az örökösök egy része tanul vagy csak élvezi az életet, néhányan viszont aktívan részt vesznek az üzleti életben.

A listát – talán nem meglepő módon – Paris Hilton vezeti. A Hilton Hotel lánc alapítójának dédunokája nemrég vagyonához nem méltó szálláson, egy börtönben kötött ki, mert jogosítvány nélkül vezetett. A huszonhat éves örökösnő nem csak negyvenöt napos elzárásával, de kalandjaival is folyamatos témát ad a sajtónak.

A második helyezett Ivanka Trump a Forbes szerint külcsín és belbecs tökéletes keveréke. Donald Trump huszonöt éves lánya modelkkedett, majd magna cum laude végzett a Pennsylvaniai Egyetemen, hogy aztán csatlakozzon a Trump Organizationhöz. 2005 óta a Dubai exportot felügyeli.

A harmadik helyezett szintén egy Hilton lány, Nicky, akinek sorsa nem alakult túl jól az elmúlt időszakban. Saját, Nicky O néven felépített, elegáns South Beach-i hotele tönkrement, egy chicagoi fejlesztő pedig őt és ügynökét is be akarta perelni, ám az ügyet végül lezárták.

Julia Louis-Dreyfus egy 3.4 milliárd dolláros tulajdonosának lánya. Az apa, Gerard olajjal, gázzal és narancslével gazdagodott meg. A negyedik helyezett Julia ugyanakkor saját maga is komoly karriert futott be, mivel ráosztották a Saturday Night Live egyik szerepét. A The New Adventures of Old Christine című műsorral tavaly Emmy-díjat nyerte, megtörve ezzel az átkot, amely a korábbi népszerű show szereplőinek önálló projektjeit súlytotta.

Dylan Lauren édességekkel szerezte meg az ötödik helyet. Ralph Lauren amerikai divatikon lánya cukorkákat gyártó vállalatot vezet, amely gyakorlatilag mindent elkészít édességből, forgalmaz például cukorpárnát és van egy cukor-fürdője is. A Town and Country, valamint a Hamptons  Magazin címlaplánya népszerű talkshow-k gyakori vendége.

Aerin Lauder nem csak nevével vívta ki a hatodik helyet a listán. Gyakran hasonlítják legendás nagyanyjához, Estée Lauderhez, ő pedig a cég teljes vizuális arculatáért felelős alelnökeként igyekszik hű maradna a kozmetikai vállalat alapítójához. Apja, Ronald a Clinique laboratóriumának vezérigazgatója. Aerin két gyerek anyja, szabadidejét Palm Beach-en szokta tölteni.

A hetedik helyen ismét egy dédunoka áll: William Randolph Hearst médiamágnás leszármazottja, Amanda jól ismert New Yorki körökben. Az örökösnő és modell nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy évi 136 ezer dolláros karbantartási költségéről beszélt a Haper’s Bazaarnak.

Nyolcadik az elegáns Delphine Arnault Gancia, Bernard Arnault divatmágnás lánya. A Londonban közgazdasági diplomát szerző Delphine előbb a McKinsey-nek dolgozott, csak aztán csatlakozott apja cégéhez, a Louis Vuitton Moët Hennessy-hez (LVMH). Azóta dolgozott John Gallianoval és Christian Diorral is. Huszonnyolc évesen az LVMH egyetlen női felügyelőbizottsági tagja lett.

A kilencedik Tamara Ecclestone mintha Anglia válasza lenne Paris Hiltonra. A Forma 1 mindenható urának lánya saját jogon is feltűnést keltett a Red Bull Air Race TV közvetítésének házigazdájaként. Saját televíziós céget alapított és jelenleg nővérével egy leendő sorozat pilotját forgatja The Ecclestone Girls címmel.

A tizedik Holly Branson nem csak azért népszerű, mert a Virgin Atlantic tulajdonosának lánya, hanem azért is, mert szavai szerint régi barátja Vilmos hercegnek. Holly együtt nyaralt a trónörökössel és barátnőjével, majd a szakítás után egy táncos éjszakára kísérte el a már facér Vilmost. Az örökösnő 46 százalékkal megnyerte a BBC 4 "Feleség Vilmosnak" versenyét.


[enews_gallery id='350056']

vállalat milliárdos cég paris hilton örökös
Kapcsolódó cikkek