Cégvilág

Wildhorse Energy - Mérföldkő a mecseki uránérckutatásban

Az Ausztrál Wildhorse Energy magyarországi cége mérföldkőhöz érkezett a mecseki uránérc kutatásban, miután befejezte egy nagy bányászati lehetőséggel kecsegtető terület műszaki, környezetvédelmi és társadalmi-gazdasági értékelését - közölte az ausztrál tőzsdén jegyzett Wildhorse Energy Ltd. a befektetőivel.

A közlés szerint a Mecsek-Öko bányatelkén mintegy 200 méter mélységtől kezdve 40,5-54 ezer tonna között lehet a bányászható ércből kinyerhető uránoxid mennyisége.

A Wildhorse előrehaladott tárgyalásokat folytat az állami tulajdonú Mecsek-Öko Kft.-vel vegyesvállalat alapításáról, a bányatelek ugyanis a Mecsek-Öko birtokában van.

A kitermelés ezzel együtt még messze van, hiszen még el sem kezdték a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését.

A gazdaságossági számításokat és a megvalósíthatósági tanulmányt a Mecsek-Öko Kft.-vel folytatott tárgyalások eredményétől függően kezdik meg. A szükséges számítások elvégzése után kezdődhet majd meg az engedélyezési eljárás.

A korábbi közlés szerint a Wildhorse 2008 augusztusban együttműködési megállapodást kötött a Mecsekérc Kft.-vel. A magyar cég az esetleg megvalósuló termelő üzem engedélyeztetési eljárásában, tervezésében és létesítésében vesz részt.

Wildhorse uránbányászat Mecsekérc mecsek-Öko
Kapcsolódó cikkek