Cégvilág

Önálló kockázati alapokat gründol a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Önálló kockázati tőkealap-kezelő céget és több kockázati alapot hoz létre a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. – jelentette be Király Zsolt, az anyavállalat Garatiqa Pont Zrt. nevű leányvállalatának vezérigazgató-helyettese a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) „Fogjuk ki a tőkehalat!” elnevezésű konferenciáján.

A Garantika-csoport Tőke Unió Programja keretében három alapvető finanszírozási módot kínál a vállalkozásoknak. Ebben a plusz garancia, az uniós források plusz garancia, illetve a tőkebefektetés plusz garancia megoldás szerepel, s ezt akár egymással vegyítve is felkínálják a cégeknek. A program október 20-án indul – mondta Király Zsolt.

A tőkeprogramhoz kapcsolódó menedzsment céget – Garantiqa Kockázati Tőkealap-kezelő néven – már megalapította az anyavállalat, jelenleg az engedélyeztetés folyik, a PSZÁF-től a működés megkezdéséhez szükséges jóváhagyását a jövő hétre várják.

Az új cég több alapot is kezel majd, amelyek a vállalkozások különböző életszakaszában fektetnek majd be, így a tervek szerint lesz seed capital (magvető tőke) és idősebb életkorú cégekbe fektető alapjuk is.

(Jelenleg a piacon tíz bejegyzett alapkezelőt tart nyilván a PSZÁF és a Garantiqa cége mellett még egy további szeretne felkerülni a listára.)

MKME kockázati tőke Garantiqa Hitelgarancia tőkealap-kezelő
Kapcsolódó cikkek