Cégvilág

Szelet lapátol a GE Energy

Egy románia szélparkhoz 139 szélturbinát szállít a GE Energy, a CEZ szintén romániai beruházásához pedig négy Jenbacher gázmotort szállít.

A GE Energy 139 szélturbinát szállít a romániai Tulcea közelében létrehozandó 347,5 megawatt kapacitású fintinelei erőmű-telephez a csehországi CEZ csoportnak. A társaság Európa egyik legnagyobb szélerőmű telepét építi fel, s európai viszonylatban ott működik majd a legnagyobb számban GE Energy gyártmányú szélturbina is, áll a gyártó közleményében.


A GE Energy emellett négy, 6-os típusú Jenbacher gázmotort szállít az S.C. Vest Energo S.A. energetikai vállalatnak. Ez a típus a GE legnagyobb teljesítményű gázmotorja. A megrendelő 14 megawatt kapacitású kogenerációs erőművet épít Bukarestben helyi távfűtő létesítményei korszerűsítésére.

„A két projekt Románia energetikai infrastruktúra-modernizációs programjának részét képezi” – mondta Rod Christie, a GE Energy Közép- és Kelet-Európáért, Oroszországért és a FÁK országokért felelős vezérigazgatója. „A romániai projektek a közép-kelet-európai országokban megfigyelhető nagyszabású regionális energetikai trend képviselői.

Számos ország előnyösen használja ki az energiatechnológiai fejlesztésekben és az energiaszektor liberalizációjában rejlő lehetőségeket, valamint sikeresen hívják le a meglévő energetikai infrastruktúrák modernizálásához igénybe vehető pénzforrásokat."

GE Energy CEZ Jenbacher
Kapcsolódó cikkek