Cégvilág

A Miki egér-vállalat is kemény időkre készül

Az ESPN-t és az ABC-t is birtokló Disney nehéz időkre számít csütörtöki bejelentése alapján. Az adózott eredmény a várakozásokon alul, tizenhárom százalékkal csökkent a negyedévben.

Az elemzők szerint a vártnál rosszabb teljesítmény oka, hogy a Disney kénytelen volt készpénz tartalékok felhalmozni, hogy így vészelje át a Lehman bedőlését követő nehézségeket. A tizenhárom százalékos csökkenés másik oka, hogy a vállat stúdió ágazat is öt százalékos csökkenést szenvedett el – jelenti a AP.

"Az elmúlt harminc évben most a legalacsonyabb a fogyasztó bizalom, ezt pedig a legjobb termék is megérzi" – kommentálta Robert Iger vezérizgató a cég eredményeit. A Disney vezére szerint bár a piaci igény magas, biztosan a fogyasztás csökkenésére lehet számít a karácsonyi szezonban, de legkésőbb a jövő év elején.

A bevétel a vállalatcsoportnak köszönhetően négy százalékot növekedett, de az ESPN alacsonyabb reklámbevétele ellenkezőleg hatott. Jól szerepeltek a televíziós csatornák és a szórakoztató parkok is, előbbiek négy, utóbbiak hét százalékos növekedést könyveltek el a negyedévben.

A Disney részvényei csütörtökön 5.9 százalékot veszítettek értékükből, és 21.50 dollárért keltek el a tőzsdezáráskor.

részvény termék ABC Disney ESPN
Kapcsolódó cikkek