Cégvilág

A vártnál korábban jött és gyorsabban csökken a hotelek forgalma

Az STR Global előzetes adatai szerint jelentős lassulás tapasztalható az európai hotelek októberi teljesítményében (az STR Global naponta 3500 európai hoteltől gyűjti adatait). Az összes vizsgálat alá vett, kiválasztott 17 európai főváros szállodájának foglaltsága egyformán csökkent.

James Chappell, az STR Global vezérigazgatója szerint az átlagos szobaár (ADR) és az egy kiadható szobára eső bevétel (REVPAR) a legtöbb fővárosban visszaesett októberben. Ez a negatív tendencia a vártnál korábban és gyorsabban következett be – tette hozzá.

Az eurozónában egyedül Berlinben és Helsinikiben nőtt az egy szobára eső bevétel 2007 októberéhez képest. A helyi valutában pedig Oslo és Stockholm szállodái teljesítettek jobban a RevPar tekintetében.

A csökkenés a világszerte tapasztalható pénzügyi válság és a gazdasági dekonjunktúra következménye, amely takarékoskodásra ösztönzi a szállodai vendégeket, így várhatóan a következő hónapokban is jelentős visszaeséssel kell számolni – összegezte az októberi összefoglalót az STR Global.

RevPAR szálloda STR Global
Kapcsolódó cikkek