Cégvilág

Leépít a Piszke Papír

Sajtóhírek szerint a lábatlani vállalat összesen 147 dolgozójától válik meg a jelenlegi 431-ből. Azt, hogy mikorra várhatóak az elbocsátások, nem árulta el a cég, ahogyan a sajtóban megjelent adatokat sem erősítették meg. Mint mondták, nem szeretnének részletekbe bocsátkozni.

A Piszke Papír titkárságán a Független Hírügynökség megkeresésére csak annyit közöltek: „A gazdasági válság miatt vannak olyan szektorok, ahol csökkentenünk kell a tevékenységünket, hogy a cég továbbra is nyereséges tudjon maradni.”

A társaság az 1993-as privatizáció során állami kézből a görög Zeritis-csoport tulajdonába került. A Zeritis-csoport érdekeltségi körébe tartozik a szintén hazai Szentendrei Papírgyár Rt és a papírhulladék gyűjtéssel foglalkozó Budafok Recycling Rt is, valamint további papírgyárai vannak Görögországban, Bulgáriában, illetve Egyiptomban.

A Piszkei Papír Rt 2000-ben a Zeritis-csoport több mint 150 millió dolláros árbevételének csaknem egyharmadát adta. A papírgyár termékeinek 80 százaléka újrahasznosított papírból készül.

Piszke Papír Zrt. leépítés Lábatlan válság
Kapcsolódó cikkek