Cégvilág

"Ruha nem kötelező" – Érdekes ötlet a válság leküzdésére

Egy ausztrál üdülőhely úgy döntött, új szolgáltatással próbálja fellendíteni a nehéz gazdasági helyzet miatt gyengélkedő turizmust. Egy hónapig "minden belefér" partit tartanak Mossmanban.

"A nehéz gazdasági helyzet kemény intézkedéseket követel" – kommentálta a kezdeményezést Tony Fox, a White Cockatoo (fehér kakadu) üdülőhely vezetője. A Queensland államban található településen egy hónapon keresztül úgy nevezett "minden belefér" partit rendeznek – jelenti a Reuters.

"Hedonista üdülés lesz, nem nehéz kitalálni, hogy ez mit jelent" – tette hozzá Fox, akinek üdülője már három évvel ezelőtt is vihart kavart. Akkor a "ruha nem kötelező" jeligével működő üdülőhelyet a rendőrség záratta le, mert a lakók panaszkodtak a swinger partik miatt.

Val Schier polgármester most úgy nyilatkozott: nincs kifogása a hedonista rendezvény ellen, ha nem sértenek törvényt a résztvevők. "A queenslandi emberek rendkívül kreatívak" – tette hozzá a városatya.

A kreativitásra szükség is lesz, tekintve, hogy szeptemberben 7.6 százalékkal csökkent a tengerentúlról Ausztráliából érkező turisták száma. A szektor képviselői szerint a forgalom egyharmadával csökkenhet 2009 elejéig. Ehhez képest a hedonista parti egy hónapos időtartama alatt a hedonista üdülő foglaltsága szinte teljes.

turizmus Ausztrália hedonista nudista üdülő
Kapcsolódó cikkek