Cégvilág

Utazás válság idején? Minőségi legyen, ne olcsó

A gazdasági válság egyik vesztese a turizmus és a szállodaipar lesz, az utazók – a feltételezésekkel ellentétben – azonban ennek hatására nem az olcsó, hanem a jó ár-érték arányú szolgáltatásokat keresik majd.

Erről Erdei János, a büki Birdland Resort & Spa igazgatója beszélt a Világgazdaságnak a Magyar Szállodaszövetség és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karának közös rendezésű konferenciáján. A turisták várhatóan ritkábban utaznak, s ez alatt az idő alatt minőségi szálláshelyet és kiszolgálást igényelnek.

Ez utóbbiban a magyar szállodaipar és vendéglátás nem éppen erős, annak ellenére, hogy egy turista benyomásait 80 százalékban a személyzet és csak 20 százalékban a környezet és felszereltség határozza meg – hangsúlyozta lapunknak a szakember.

A benyomás pedig meghatározó, hiszen ezek alapján ajánlanak egy-egy desztinációt, illetve hotelt másoknak. Azok a szolgáltatók, amelyek ezt nem veszik figyelembe, s képtelenek a vendégek megtartására, a gazdasági körülmények hatására tömegével mehetnek tönkre.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

hotel Budapesti Gazdasági Főiskola Birdland Resort & Spa szálloda utazás
Kapcsolódó cikkek