Cégvilág

Volt, aki 160 ezret takarított meg a biztosítóváltással

A biztositastipp.hu oldalon keresztül a mai napig biztosítót váltó 26 ezer ügyfél váltott biztosítót. Az adatok azt mutatják, hogy a piacvezető biztosító a fiatalabb korosztályt vette célba.

Miközben a biztosítót váltók átlagéletkora 43 év volt, az alábbi eloszlásábrán is látható, hogy az összes szerződés harmadát megszerző Allianz különösen a 25-35 éves korosztály körében volt népszerű. A második legnépszerűbb Wabard ugyanakkor a 10 évvel idősebb, 35-45 éves korcsoportból tudta ügyfeleinek jelentős részét magához csábítani.
 
Személyautók közül a legolcsóbb biztosítást – mindössze 6.720 forintért – egy Daewoo Tico-ra kötötték, egy Chrysler Stratus tulajdonosa ugyanakkor 139.430 forintot fog elkölteni kötelezőre.

A személyautósok közül a legtöbbet egy 23 éves miskolci hölgy fog megspórolni 2009-ben, aki a kifejezetten "sportos" adottságú Hondájának biztosításáért tavaly a legdrágább, 234.000 forintos biztosítási ajánlatot fogadta el. Most viszont 73.365 forintos biztosításra vált 2009-re.

Egy nyolcéves Suzuki 50 éves vidéki tulajdonosának ugyanakkor 792 forintért is megérte váltani, bár a kis díjmegtakarítás alapján feltételezhető, hogy nem volt elégedett a biztosító adminisztrációjával sem.
 
Az alkuszcég tapasztalata szerint a kedvezmények nagy része egyáltalán nem, vagy alig gyakorolt hatást a kötések számának alakulására. A véradói vagy pályakezdő kedvezmények miatt kevesebb, mint egy ezreléknyien választották az adott ajánlatot, de a BKV-bérlet miatti kedvezménnyel is csak a biztosítást váltók másfél ezreléke tud élni az eddigi adatok szerint.

A jelenlegi biztosítás felmondását december 1-jéig kell eljuttatni a jelenlegi biztosítóhoz.

daewoo Honda Suzuki biztosító Allianz Chrysler Wabard kgfb
Kapcsolódó cikkek