Cégvilág

Wenger szabadjára ereszti az Arsenal ifjú titánjait

Az Arsenal mestere elégedetten nyugtázta, hogy a Liga Kupában remeklő ifjú csapat átgázolt a Wiganen. ArsÈne Wenger szerint ezek után a tizennyolc év alattiaknak is szabad lesz az út az angol első osztályba.

Részben Jay Simpson és Carlos Vela köszönheően Wenger ifjabbik csapata zavarba ejtő könnyedséggel győzte le a Wigant Liga Kupa negyeddöntőjében. Az észak-londoniak meggyőző teljesítménye sokakat meglepett, kivéve a mester, ArsÈne Wengert – jelenti az AFP.

"Nagy a kísértés, hogy az első osztályban játszassam őket. Bár a Premier League csapatainak nagyobb nyomást kell elviselniük, a teljesítményük nem véletlen, hanem a tehetségük eredménye" – mondta a francia edző. Wenger szerint a több, tizenhat éves játékost is magába foglaló csapat nyugodt és hatékony maradt a feszület percekben is, a vágy, a nyugalom és az energia tökéletes elegyét alkotva.

A játékosok közül kiemelkedik  a középpályás Jack Wilshere, akit máris idősebb csapattárához, Cesc Fabregas-hoz hasonlítanak. Wenger szerint a két sztár más stílusú focit játszik, de jól tudnának együttműködni.

Arsenal Foci Premier League liga kupa Wenger
Kapcsolódó cikkek