Cégvilág

"Autóipari vészhelyzet" - Újabb cég kaphat mentőövet

Lord Mandelson megerősítette: a brit kormány tárgyalt a Jaguar Land Rover esetleges megsegítéséről, hozzátéve, hogy még nem született döntés és "nincs szó nyitott csekkfüzetről".

A Jaguar Land Rovert még júniusban vásárolta meg az indiai Tata 2.6 milliárd dollárért. A cég részéről nem erősítették meg a tárgyalásokat hírét, de az angol gazdasági miniszter már közölte: valóban szóba került a vállalatcsoport megsegítése, bár "nincs szó nyitott csekkfüzetről" – tudósít a BBC.

David Smith, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója kijelentette: Motorgyártók és -kereskedők Szövetségének véleményével, miszerint az Egyesült Királyságban autóipari vészhelyzet állt elő, amely sürgős közbelépést igényel. A múlt hónapban a szigetországban 15 ezer embert foglalkoztató cége bejelentette: hogy korábban nem látott üzleti viszonyokra számít a gyengülő kereslet miatt.  A válságra eddig 850 ügynökségi állás megszüntetésével reagált.

"Nagyon gondosan elemezzük, mi történik az autóiparban, hogy jó döntést hozzunk arról, szükséges-e és ha igen, milyen lépés szükséges az állam részéről" – nyilatkozta a Sky News-nak a brit gazdasági miniszter. Lord Mandelson hozzátette, hogy az autóipar a brit gazdaság kiválóságának és versenyképességének egyik centruma.

Land Rover Tata Jaguar Mandelson
Kapcsolódó cikkek