Cégvilág

Balatoni építések: Mától fontos változások!

Mától csak a módosított Balaton-törvény szabta kereteken belül indítható ingatlanfejlesztés Magyarország legnagyobb tava körül.

Ám ez egyelőre csak elméleti lehetőség. Építési engedély ugyanis csak akkor adható ki, ha a település az új jogszabályhoz igazította településrendezési tervét. Ez a jelenlegi gyakorlat ismeretében akár másfél-két év is lehet - írja a Népszabadság.

- Már így is túlságosan hosszúra nyúlik a beruházások előkészítése - véli Polgár Tibor, a Balatontourist igazgatója, aki a Reevolutio Tanácsadó Kft. Balaton-fejlesztési tervekről rendezett minapi kerekasztal-beszélgetésén valódi tettekre sarkallta az érintetteket. - Évről évre felröppennek beruházási tervek, új stratégiák születnek, de mire a megvalósulás közelébe jutnak, túlhalad rajtuk az idő, így újra kell kezdeni az egészet.

- Jó munkát végeztünk. Az előző évek fejlesztései beértek - vélte Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, bár túlépítéstől ő sem tart. Óriási beépítetlen területek vannak, amelyek várják a befektetőket. Az állam meglehetősen szerény eszközökkel - úgy 21 milliárd forinttal - képes támogatni a fejlesztéseket.

Balaton suchman beépítés
Kapcsolódó cikkek