Cégvilág

Ferihegy: megállapodás még nincs, de a lábukkal már szavaztak a munkavállalók

Szerda reggel egyre többen vették fel a munkát a ferihegyi repülőtéren, a 299 szolgálati helyből kétszázan jelentkeztek munkára - közölte a Budapest Airport (BA).

Lényegesen javult a forgalmi helyzet a repülőtéren, bár egyelőre még mindig a 2B terminálon keresztül bonyolódik a forgalom, de nagyobb késések nélkül. A műszaki irányító központban például, amely különösen fontos a repülőtér üzemeltetésében az összes dolgozó felvette a munkát.

Más területeken olyanok is munkára jelentkeztek, akiknek egyébként szabadnapjuk lett volna. Ennek köszönhetően a korábbinál lényegesen több ellenőrző-áteresztő pontot sikerült megnyitni, amelyeken keresztül a repülőtér szigorúan ellenőrzött biztonsági zónájába léphetnek be az ott dolgozók. Az utasbiztonsági területen tegnap óta sikeresen dolgoznak együtt a görög és a magyar munkavállalók, tevékenységük ellen a helyszíni ellenőrzés után nem emelt kifogást az Országos Munkaügyi Felügyelőség.

A görög repülőtéri szakemberek vegyes csoportokban, magyar kollégáik felügyelete mellett folytatják a munkát. A Budapest Airport tegnap éjszaka eljuttatta aláírásra kész megállapodási tervezetét a sztrájkoló szakszervezeteknek, amelyek eddig nem jutottak egységes álláspontra a dokumentummal kapcsolatban.

A Budapest Airport eljuttatta a megállapodás tervezetét valamennyi munkavállalójához, hogy ők is pontosan ismerhessék, miről szól a vállalat ajánlata. A ma reggeli munkafelvétel azt jelzi: a munkavállalók a „lábukkal már szavaztak” a munkáltató ajánlatáról. A hivatalos sztrájktárgyalások ma délelőtt 10.00 órától folytatódnak.

sztrájk airport Ferihegy munkavállalók
Kapcsolódó cikkek