Cégvilág

Hamarosan itt a karácsony! Mennyi lesz a ponty kilója?

A tavalyinál nagyobb karácsonyi forgalmat várnak a haltermelők, az élőponty kilója 750-900 forint körül lehet, az árba azonban még beleszólhatnak a nagy áruházláncok - írta a Napi Gazdaság.

Az eddigi tapasztalatok alapján pénzügyi és megtakarítási bizonytalanság idején sem vesznek vissza drasztikusan élelmiszerfogyasztásukból a magyarok, ezért idén, 2007-tel ellentétben, a szokásos halforgalomra számítunk - mondta Orosz Sándor, a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa ügyvezető elnöke a napilapnak.

A szervezet 750-900 forint közötti szóródásra számít a legkedveltebbnek számító élőponty esetében, reálisnak pedig a 800-900 forint közötti szintet tartaná. Az árakra azonban a termelőknek alig van ráhatásuk, azokat a kereskedelmi láncok alakítják - írta a Napi Gazdaság.

Az éves halfogyasztás negyven százalékát továbbra is a karácsonyi időszak adja, a terméktanácsnál idén is 3-4 ezer tonnás forgalomra számítanak az utolsó negyedévben. Ennek mintegy nyolcvan százalékát teszi ki a ponty, de évről-évre több fogy az afrikai harcsából is. Emellett kedvelt még a harcsa és a süllő is - tette hozzá a napilap.

karácsonyi haltermelők ponty
Kapcsolódó cikkek