Cégvilág

Mehet az áram Békéscsaba és Arad között

Közel 26 millió euróból szerdán létrejön húsz év után először egy új villamos energia távvezetéki összeköttetés Magyarország és Románia között.

Szerdán hivatalosan is létrejön a villamos távvezetéki kapcsolat Arad és Békéscsaba között, áll a romániai Transelectrica tőzsdei bejelentésében. A projekt összesen 25,7 millióba került. A 94 kilométeres vezeték romániai szakasza 56 kilométer, a magyarországi 38 kilométer. Utóbbit a Mavir Zrt. építtette meg. A magyarországi társaságtól kapott információk alapján a VGO szerda déltől ad újabb részleteket a beruházásról. 

Annyit viszont a romániai cég már közzétett, hogy a 400 kilovoltos Arad-Nadab-Békéscsaba összeköttetés 20 év után az első új távvezetéki kapcsolat a két ország között, azt szemléltetve, hogy mindkét ország kormánya elsődlegesnek tekinti a villamos energia programot, idézi a Rompres a közleményt. A Transelectrica hangsúlyozza, hogy a beruházás révén javul az északnyugat romániai térség áramellátásának biztonsága és a szolgáltatás minősége.

Mavir Transelectrica
Kapcsolódó cikkek