BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Épülhetnek a ferencvárosi közraktárak

A Ferencvárosi Önkormányzat Építésügyi Hatósági Csoportja 2009. január 9-én kiadta a jogerős építési engedélyt a CET-Budapest terveire.

A mintegy 27.000 m2 összterületű beruházás a ferencvárosi Duna-parton épül majd fel a régi Közraktárak részleges megtartásával. Egy egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át a két meglévő régi raktárépületen, és galériát alkotva egyesíti a régi és új építményeket.

A CET elkészültét 2010 nyarára tervezik, amelyben számos üzlet működik majd kis butikoktól, bároktól, művészeti galériáktól a nagyobb egységekig, éttermekig. A komplexum második emeletén egy 1050 főt befogadó rendezvény- és koncertterem is helyet kap. A fejlesztés része lesz két parkolószint, valamint sétálóösvények, kerékpárutak és teraszok kialakítása a Duna mentén, összekötve a már kialakulóban lévő egyetemi városrészt a szomszédos parkkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.