Cégvilág

Laktanyát vett az SCD Group

Az SCD Group-é lett a hűvösvölgyi laktanya, de egyelőre csak a hasznosítás előkészítését kezdheti meg, mert a 12,5 hektáros területből öt hektár katonai besorolású marad.

A magyar ingatlanfejlesztő 6,85 milliárd forintot ajánlott, ezzel lett első a második kerületi önkormányzat által augusztusban kiírt pályázaton. A Pasarét központjában fekvő, a Magyar Állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében álló ingatlanegyüttesnél az ügylettel az önkormányzat 5%-os üzletrészt szerzett a nyertes projekttársaságban, emellett a befektetőtől 99 évre használatba kapta a Pasaréti Honvéd Lovarda 2,5 hektáros földterületét.

Láng Zsolt polgármester elmondta, hogy a pályázat feltételeinek kialakításakor a kerületben élők érdekeit messzemenőkig figyelembe vette az önkormányzat. A testület a Hüvösvögyi és Pasaréti út túlterheltsége miatt kizárólag olyan ajánlatot tartott elfogadhatónak, amelyben a pályázó vállalta, hogy a területen nem épít újabb lakóingatlanokat. “A fejlesztések során kialakítandó zöldterületi és közösségi funkcióknak köszönhetően az évtizedekig elzárt honvédségi ingatlan újra megnyílik és átjárhatóvá válik a lakosság számára. A fejlesztővel kötött megállapodással pedig a Pasaréti Honvéd Lovarda sorsa is megnyugtató módon rendeződött minden érintett számára”– tette hozzá Láng Zsolt.

Az SCD ajánlatában komplex városrészközpont megvalósítására tett javaslatot, amely iroda és szolgáltató funkciók, sport- és szabadidős, valamint kulturális és idegenforgalmi létesítmények építését tenné lehetővé, a felszín alatt pedig a befektető bővítené a városrész parkolási kapacitását is. A konkrét tervek elkészítését megelőzően azonban az ingatlanra vonatkozó Fővárosi Szabályozási Kerettervet, továbbá a II. kerületi szabályozási tervet is harmonizálni kell. A fejlesztőnek emellett helyet kell biztosítania a Főváros jelenlegi terveiben szereplő Hűvösvölgyi úti buszpályaudvarnak, továbbá a 2. Metró végállomásának is.

Jászai Gellért az SCD Group elnöke elmondta, hogy a rendkívül komplex beruházás előkészítése akár két-három évet is igénybe vehet a jelenleg két helyrajzi számon szereplő ingatlan speciális övezeti besorolásnak és eltérő szabályozásának köszönhetően. Az SCD Group az ingatlanok megvásárlásához szükséges forrást saját tőke felhasználása mellett az MKB Bank által nyújtott akvizíciós hitellel biztosította.

ingatkan laktanya SCD
Kapcsolódó cikkek