A szerdai hazai gázfogyasztás 61 millió köbméter volt a vártnál enyhébb időjárás miatt, tovább, mert az FGSZ elrendelte a gázfelhasználás korlátozását két kategóriában és azt a fogyasztók felelősen be is tartották, áll a társaság közleményében. Ausztria felől a HAG gázvezetéken azonban a tegnapi import folyamatosan ingadozott és a várt hárommillió köbméter helyett végül csak másfél milió köbméter lett a gáznap végére. Így a tegnapi források együtt 62,5 millió köbmétert tettek ki.
A csütörtökre vonatkozó forrásokat még egyezteti az FGSZ az illetékesekkel. Gázra, mint ismert, nyugati importből, hazai termelésből, a kereskedelmi tárolókból és a stratégiai földgázkészletekből juthatunk összességében pedig többre, mint tegnap, a tegnap meghozott intézkedéseknek köszönhetően. Ismert, hogy kedd délután óta nem jön gáz Ukrajna felől az orosz-ukrán gázvita miatt, a megoldást a mai brüsszeli gázcsúcs talán közelebb hozza. 
A várható mai fogyasztás a jelenlegi korlátozásokat figyelembe véve 60-62 millió köbméter. A rendelkezésre álló források egyezetése után az FGSZ megvizsgálja a II. korlátozási kategória feloldásának lehetőségét.